woensdag 15 augustus 2012

Yesterday, today and tomorrow

Vandaag is dan toch de eerste grote trip van de rondreis afgereden.

De wekker stond dan vanmorgen toch eindelijk een kwartiertje later, omdat we de spullen toch al in de koffer hadden zitten en het ontbijt toch altijd wel een beetje uitloopt. Om 10.20 zitten we dan toch echt in de auto en zeggen we Miami gedag en rijden we noordwaarts naar het Kennedy Space center en daarna door naar Kissimmee.

We besluiten de trip in tweeën te splitsen en na 90 mijl van bestuurder te gaan wisselen. Dit  leek bij Port St. Lucie te zijn en daar ook maar eens voor de eerste keer getankt. Toen ontstond alleen het dilemma wat moest er ook alweer in die auto had die vrouw gezegd? Alle papieren doorgezocht en toen maar aan me Amerikaanse collega van de BP gevraagd en die zei meteen die moet erin. Mooi en meteen 40 dollar lichter en nog niet helemaal vol. Toen bleek er echter ook een Subway aanwezig en meteen maar besloten daar even voor de lunch gebruik van te gaan maken. De oude vertrouwde Italian BMT smaakt nog steeds zo goed als in de herinneringen.

Daarna weer verder op weg naar het space center waar we rond 14.15 aankomen. De laattste bus blijkt echter al om 14.45 te gaan en dus meteen maar de tour doen. De tour is leuk en informatief, maar het is wel jammer dat er niet gestopt wordt bij de vehicle assembling area. Na de tour toch maar even nagevraagd en dit bleek wel te komen. Alleen zijn ze bezig met herinrichten nu er geen spaceshuttles meer gebruik van maken.

Na terugkomst bij het visitor complex zijn we nog even bij de Space experience naar binnen gelopenwaar je allerlei dingen kan doen zoals vliegen en foto's maken. Echter een carriere in het vliegen van een shuttle is niet weggelegd. Ik stortte toch echt elke keer weer neer. Daarna zijn we via de gift shop naar de launch experience gelopen die helemaal weggestopt zat omdat ze een nieuwe attractie aan het bouwen zijn voor de Atlantis. Het blijft een leuke ervaring, maar wij vonden hem wel wat kort.

Daarna zijn we snel in de auto gesprongen om naar ons appartement te rijden. Dit bleek echter wel wat pittig om te vinden, omdat de naam van de wijk niet klopte. Toen maar even de politie van Kissimmee aan de kant gezet en die wist het wel voor ons te vinden. We werden wel meteen even gecheckt of we echt de eigenaren waren van de auto.

Het appartement bevalt erg goed met twee badkamers en op 10 meter lopen van het zwembad. Morgen staat een gehele dag in Universal op het programma en dus gaat de wekker maar weer om 07.30. het lijkt wel of we een werkweek hebben!

2 opmerkingen:

  1. Hoi mannen, nou dat ziet er allemaal goed uit, jullie doen een hoop en zien veel. Fijn dat het appartement goed bevalt, kan hem niet vinden op internet.
    Heel veel plezier in Universal en vooral bij Harry Potter groetjes uit Purmerend

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo mannen we zijn blij dat jullie weer veilig bij de volgende bestemming zijn aangekomen en wensen jullie een geweldige tijd toe in Kissimmee en omstreken .Een hele fijne dag in Universal groetjes uit Almere

    BeantwoordenVerwijderen