donderdag 23 augustus 2012

In a sunny Busch Gardens

Vandaag dan toch eindelijk naar Busch Gardens.

Toen we vanmorgen wakker werden was iedereen verbaasd. de zon scheen en geen wolkje aan de hemel. Zouden ons gebeden dan toch verhoord worden. 

Toen we om 10.30 bij Busch Gardens parkeerde bleek het weer nog steeds erg goed te zijn. Toen we binnenkwamen liepen we het eerst naar de Sheikra. Voor Steven bleek dit toch wel erg hoog te zijn vanwege zijn hoogtevrees, maar hij heeft hem twee keer overwonnen en zelfs met zijn ogen open. 

Na de Sheikra besloten we om de eerst de waterattracties in dit gebied te doen. Na de boomstammetjes waren we dan toch positief over het droogblijven, maar na de grote boot was al die hoop vervlogen. we waren letterlijk "soaked". We besloten om dan meteen maar door te lopen naar Kongo om daar de laatste waterattractie en de Kumba te doen. Het geluk was hier dan toch wel met mij, omdat ik alle watervallen, spuitende mensen en draaikolken kon vermijden. Terwijl dat andere naast mij een stuk minder lukte wat toch wel tot wat gelach leidde. 

wat grappig was dat we een stel Nederlanders tegenkwamen en die zagen mijn Ajax zwembroek. Deze Amsterdammers kwamen we later nog een keer tegen en toen riepen ze Feyenoord, Feyenoord. Feyenoord wordt kampioen. Wij besloten om maar niet echt te reageren en alleen maar even de eindstand van vorig jaar te laten zien en ze tot stilte te manen. 

Nadat we Kongo en de tijgers in Jungala bezocht hadden gingen we met de kabelbaan terug naar de ingang om te zien of Cheetah Hunt al gerepareerd was. Dit bleek het geval, maar er stond een wachttijd van 85 minuten. Dit was ons toch echt iets te lang en we besloten om naar Montu te gaan, maar die ging net voor onze neus kapot. Toen zijn we maar naar de Edge of Africa gelopen om daar rustig rond te kijken. 

Toen we na het lopen terugkwamen bij Cheetah Hunt bleek net het tweede perron open te gaan en was de wachttijd gehalveerd. Deze 45 minuten was het ons best waard en we besloten de gok te wagen. De wachtrij verliep redelijk snel. Zeker vanwege de vele bijzondere gedragingen der mens. Je zou toch af en toe best tegen iemand willen zeggen dat ze een kamer moeten gaan opzoeken. 

De Cheetah Hunt is een erg leuke achtbaan, maar geen topper vonden wij. de snelheden zijn leuk, maar wij vinden de loopings van met name Kumba toch het leukst. Ondertussen zagen we dat Montu weer open was en gingen we daar ook nog even in. We besloten om weer terug te gaan lopen via de Myombe Reserve. Hier was het geluk dat ze net de apen aan het voeren waren en dus kon je ze erg goed zien. 

Om 18.00 verlieten we dan toch het park met een groot ijsje van Sultans en gingen we op weg naar huis. 

4 opmerkingen:

  1. Gelukkig is het na een regenbui wel weer snel droog waardoor jullie weer van alles kunnen ondernemen.
    Het is wel een heel leuk park zo te lezen met veel afwisseling en super Steve dat je toch 2 keer omhoog bent gegaan.Nou mannen wij wensen jullie weer een fijne dag en hopelijk met een spatje minder regen groetjes Ed en Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey mannen, geweldig dat jullie zo genoten hebben in Bush Gardens, en Steven je bent een held hoor met hoogtevrees in de Sheikra hartstikke goed. Dus als ik goed begrijp hebben jullie alle achtbanen gedaan, helemaal geweldig. Nou een fijne dag vandaag groetjes uit Purmerend

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wow,da leek me een fantastische dag!!!!! Lang leve het zonnetje, dat we daar altijd zo blij mee zijn hé!!! ;-)

    Knap van Steve om 2 keer zijn angsten te overwinnen!

    Have fun!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lange wachttijden, zeiknat, maar ook weer droog. Toch hebben jullie veel lol en daar gaat het om! Enne... Steven? Knap om met angst toch 2 keer de Sheikra te doen.

    Veel plezier en minder regen

    Groetjes,

    Ed

    BeantwoordenVerwijderen