zondag 12 augustus 2012

The Longest Day

Wat een dag...............................................................

De wekker stond vanmorgen om 02.30 en om 03.15 waren we onderweg naar Schiphol en daar sloeg het noodlot voor de eerste keer toe. Na het wachten in de rij werden we naar voren geroepen om te gaan inchecken voor beide vluchten. Ik ging als eerste en er bleek een fout in het systeem te zitten. Mijn Esta was niet goed doorgekomen, maar wel approved. Dus heel snel opnieuw aangevraagd en betaald, maar weer niet doorgekomen, maar wel goedgekeurd. De mensen van Tap wisten het ook niet en konden mij niet inchecken tot Miami, maar wel tot Lissabon en steeds meer kwam die deadline van de vertrektijd dichterbij.

Uiteindelijk was de nieuwe Esta goedgekeurd, maar was ik te laat om nog in te checken en werd ik geadviseerd naar Lissabon te reizen om daar dan maar ingecheckt te worden. de kans was volgens het Tap personeel groot dat het daar dan nu wel goed zou komen.

Aangekomen op Lissabon meteen maar naar de incheckbalie voor de vlucht naar Miami gegaan om het daar te laten rondkomen, maar ook deze mevrouw zag een fout. Zij ondernam meteen actie en belde US customs op en daar bleek een foutje te zitten in de communicatie en zou die nogmaals worden goedgekeurd vanuit de VS. Na vijf minuten was het gelukt en was alles toch nog goed gekomen dankzij het snelle handelen van deze mevrouw.

De vlucht naar Miami duurde wel erg lang voor het gevoel. Het aanbod van entertainment aan boord van het vliegtuig was redelijk goed, want er waren veel moderne films en ook kon je veel andere dingen zoals spelletjes met andere passagiers en muziek luisteren. Het eten aan boord vonden wij alle drie niet erg in de smaak vallen, want zowel de Kabeljauw als de pasta waren redelijk smakeloos en wij verlangde toch wel naar de kip met rijst. Er wordt aan boord niet zoveel uitgedeeld, maar je kan wel zelf even naar voren lopen om wat te halen. Zeker omdat halverwege alle lampen uitgaan en het personeel alleen nog maar inspectie rondes loopt. De service van tap vonden wij over het algemeen redelijk goed, omdat er altijd snel gereageerd werd op de wensen van de klanten, maar was het taalniveau ( engels ) niet zo erg goed. Nog een tip voordat ik tap afsluit. Op de intercontinentale vlucht zaten wij op rij 11 en dat was de eerste rij achter de personeelsruimte en had "erg veel" beenruimte. Je kan via de website van Tap vanaf twee dagen van tevoren al inchecken en zo konden wij deze rij nog vastzetten.

Eenmaal aangekomen op Miami verliep de douane erg soepel en waren de koffers ook al gearriveerd voordat wij er waren. Ik merkte ook op dat het aantal controles wat aan het afnemen is, want wij hoefden niet door een bodyscan een ook werd onze handbagage in Miami niet gecontroleerd.

Daarna via de nieuwe Miami-mover naar de autoverhuur centrale. nadat wij meteen naar de balie van Avis waren gelopen kregen wij een auto toegewezen, maar deze bleek toch eigenlijk wel te klein te zijn ( dit was een klein beetje toch ook wel voorzien ) en hebben we uiteindelijk toch nog een grotere uitgezocht en wat meer voor betaald uiteindelijk, maar met de prijs voor de eerste aanbieding samen met de vliegreis is het toch nog steeds een mooie prijs. ( Het type dat komt in de volgende verslagen wel naar voren, maar hij rijd erg lekker ).

Verder zijn we vandaag alleen nog naar het hotel gereden om daar in te gaan checken en daarna maar meteen op zoek naar een hapje eten, want ondertussen sloeg de klok al 19.00 uur en begonnen sommige maagjes toch al wat geluid te maken. De hotelkamer ziet er netjes en goed verzorgd uit en het hotel is over het algemeen ook erg netjes.

Verder hebben wij niet echt meer wat gedaan, want de oogjes zijn toch wel moe en ook is er toch wel genoeg spanning al geweest vandaag op Schiphol over de vraag of alles überhaupt wel door kon gaan.
In de planning voor morgen staan eigenlijk twee dingen. In de middag wilden wij de wijk Goral Gables gaan bezoeken met de Venetian Pool en laat in de middag wilden wij richting Miami beach gaan om daar gezellig de avond door te gaan komen.

8 opmerkingen:

  1. Jeetje wat een stress lijkt me dat, als ineens je Esta niet goed is? Anyway jullie zijn er!!!
    Veel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gelukkig is het toch allemaal goed gekomen.
    Nu kunnen jullie gaan genieten!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Pff dat is niet leuk zo'n gedoe met je ESTA.
    Wij gaan zo online inchecken bij TAP. Volgens mij heb ik al stoelen op rij 6 vastgelegd.
    Have fun!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oei, dat is niet fijn om zo een reis te beginnen maar gelukkig is het goed gekomen en kan het genieten nu beginnen. Heel veel plezier.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Even schrikken, maar alles toch mooi goed gekomen. Veel plezier de komende weken!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. wat een stress gelukkig is alles goed gekomen
    veel plezier

    groetjes nel

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wij zijn blij dat de rest van de reis zonder problemen zijn verlopen.Wie van de vier vond het eten in het vliegtuig wel lekker??? Nou mannen wij wensen jullie een hele fijne vakantie en volgen jullie via het Blog groetjes uit Almere

    BeantwoordenVerwijderen